Nikdy mně nikdo neřekl, že peníze je třeba si rozdělit

Věci, které považujeme za běžné, řada lidí nezná, Nikdo jim v životě nepředal vzor, jak pečovat o děti, hospodařit s penězi nebo řešit běžné konflikty...

Jsme si teď s tátou mnohem blíž

Paní Milada Truncová z České Třebové se stará o svého tatínka (74) od r. 2011. Předtím prošel několika domovy důchodců a léčebnami dlouhodobě nemocných, až se jeho dcera rozhodla k vážnému životnímu kroku - opustit zaměstnání a zůstat s tatínkem doma.

Převzít zodpovědnost za svůj život

To, kde se teď nacházím, je místo, kam jsem sám sebe dovedl já sám. (Mark Dzirasa)

Oslavy 25. výročí v Neratově

Letos je to právě 25 let, co arcibiskup Karel Otčenášek obnovil činnost Diecézní charity Hradec Králové. Čtvrtstoletí od svého vzniku si připomínají i mnohé regionální Charity. Při této příležitosti bude v pátek 2. června od 10 hod. sloužena slavnostní a děkovná mše svatá v poutním kostele v Neratově, kterou bude celebrovat prezident Diecézní charity Mons. Josef Suchár spolu s hostujícími biskupy a kněžími. Poté bude oceněno 19 pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci v Charitě. Oslavy zakončí koncert písničkáře Pavla Helana od 14:30 v poutním kostele.

Dluhové pasti: náš společný problém

Odstraňme Dluhové pasti! Foto: Jakub Žák

Charita ČR uspořádala 11. května v pražském Evropském domě mezinárodní odbornou konferenci nazvanou „Odstraňme dluhové pasti! Opatření proti předlužení napříč Evropou“, aby opětovně upozornila na problém předlužování jednotlivců a dluhových pastí. Konference se kromě českých řečníků zúčastnili zástupci neziskových organizací z Polska, Litvy, Lotyšska a Německa.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Charita na velikonočních obřadech

Na Zelený čtvrtek si obřadem „mytí nohou“ křesťané připomínají Ježíšův příklad služby.

GIVT - Podpořte nás, když nakupujete

Pokud nakupujete na internetu – od svetru, přes parfém, televizor, dovolenou a nebo si objednáváte jídlo domů – můžete podpořit naši službu domácí hospicové péče.

Poradna pro rodiče

Někdy si jako rodiče nevíme rady, a přitom stačí jen slyšet zkušenosti druhých.

„Přežili jsme díky tomu, že jsme včas utekli“

Badia a její jediná dcera (foto: Patrick Nicholson).

„Islámský stát převzal kontrolu nad oblastí, ve které jsme v Aleppu bydleli. Muži z IS dohlíželi na vše, co se dalo koupit, proto se ceny velmi zvýšily. Zabíjeli také lidi přímo v jejich domovech. Když si žena oblékla něco zeleného nebo červeného, napadli ji. Když byla pěkná, znásilnili ji a udělali z ní otrokyni. Naši sousedku zajali, a když se nevrátila, její manžel si vzal život,“ popisuje situaci v Aleppu pětatřicetiletá Badia Mehnid.

Tříkrálová sbírka 2017

Náš výtěžek
2 495 071 Kč

Rozpečetěno pokladniček