Poradna pro rodiče

Někdy si jako rodiče nevíme rady, a přitom stačí jen slyšet zkušenosti druhých.

Rodičovství se nikde neučí, ačkoliv se s ním setkává skoro každý z nás. Pracovat na vztazích v rodině se vyplatí – rodina je základ životní jistoty člověka a v krizích dokáže zafungovat jako záchranná síť.  Každý chce mít doma spokojené děti a vychovat z nich dobré lidi se zájmem o dění kolem sebe. Každý z nás má také při výchově problémy, otázky, nejasnosti. Proto nabízí Rodinné centrum Mozaika každý den od 8 do 12 h. společná setkávání rodičů s dětmi.

Rodiče si při setkávání sdělují zkušenosti a zážitky s dětmi. Vzájemně se podporují, získávají nadhled a učí se vidět mnohé běžné věci i z pohledu jiných. Dokáží se i lépe vcítit do pocitů svého dítěte, poznat ho v interakci s jinými dětmi, kde se přirozeně projevuje. Můžou si ověřit svoje výchovné postoje, případně je konzultovat s psycholožkou, která je v herně přítomna každou středu od osmi do dvanácti hodin. Při našem setkání platí zásada, že není nesprávná výchova, nikoho zde nepoučujeme, pouze se snažíme pomoci najít správný přístup k dítěti dle jeho individuality, pomoci se zorientovat v chování dítěte v rodině nebo mimo rodinu, rozeznat, co je pro něho dobré, a co ne. Důležité je umět naslouchat našemu dítěti, co chce říci a umět si v dané situaci poradit, porozumět, co s v dítěti i v nás odehrává.

Paní psycholožka Mgr. Silvia Kubánková je odbornice s dlouholetou praxí a v RC Mozaika se věnuje rodičům a malým dětem každý den od 8 do 12 h. Možnost konzultace nabízíme po domluvě i v odpoledních hodinách rodičům školních dětí.

Srdečně Vás zveme do našich prostor a těšíme se na společně prožité chvíle.

DSCN7059DSCN7072

Petra Jarošová, Rodinné centrum Mozaika