Setkání s rapery ve Streetu

13. března 2017 navštívili Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Street v Letohradě Renne Dang a Jay Diesel -  nadějní rapeři z BlakkWood Records.

Děti, které navštěvují Street pravidelně, tuto hudbu rády poslouchají a často se ztotožňují s texty jednotlivých písní, které vypovídají o pocitech mladého, hledajícího člověka. Proto jsme oslovili Renneho Danga a Jaye Diesela s úmyslem uspořádat s nimi u nás besedu.  Renne i Jay souhlasili, a od té doby už jsme se nemohli dočkat.

Když kluci do Streetu dorazili, čekalo tu na ně asi 35 natěšených dětí.  Jay a Renne nám vyprávěli o tom, jak se poznali, jak se dostali k rapu, jaké měli sami problémy, když byli ve věku dětí ze Streetu atd. Všichni pozorně poslouchali, a když přišla řada na dotazy, nebáli se zeptat na všechno, co je zajímalo. Oba rapeři neměli problém na cokoli odpovědět, a když otázky ustávaly, začali se ptát naopak oni dětí. Každý tak mohl říct své jméno, kolik mu je let, co ho baví a co by chtěl jednoho dne dělat. Jay i Renne děti hezky motivovali a říkali jim, ať  se nevzdávají svých snů, ať je to cokoli. Jeden kluk se třeba svěřil, že chce být automechanikem, a na to mu naši hosté řekli: "To je super! Jdi za tím a studuj, škola je důležitá..."

Po mluvené části byl prostor pro podpisy, fotky na památku nebo rozdávání samolepek. Návštěvníci odcházeli nadšení a všichni jsme si to společně dobře užili. Moc děkujeme oběma klukům, že si na nás udělali čas a přišli potěšit a povzbudit "naše" děti...

Tuto akci podpořila firma OEZ Letohrad prostřednictvím Města Letohrad.

17264463_1434637339911745_2697216246285130558_nIMG_20170203_145108IMG_20170313_161001IMG_20170313_181414

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Street podporují:

Pardubický kraj,  MPSV,   Město Letohrad,   Tříkrálová sbírka

Romana Exlerová