Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Omezení pracovní doby

- Dne 17.8. bude Půjčovna kompenzačních pomůcek v Ústí nad Orlicí otevřena až od 8.00 hod.

- 15. srpna bude UZAVŘENA kancelář pečovatelské služby v Ústí n.Orl.

Od 18. 6. bude UZAVŘENO Centrum pod střechou v Letohradě z důvodu rekonstrukce budovy.

- Během letních prázdnin bude otevírací doba papírnictví v Letohradě až od 8.00 hod.

Děkujeme za pochopení.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Pardubický kraj podpořil služby pro rodiny s dětmi

tisková zpráva ze dne: 26.7.2018

Společnost TESCO předala šek

18. července 2018 proběhlo slavnostní předání šeku na 30.000 Kč.

Přesun kontaktních míst Občanské poradny

Kontaktní místo Občanské poradny v Letohradě bylo přesunuto do budovy zdravotního střediska, ul.Družstevní 815.

Kontaktní místo Občanské poradny v České Třebové bylo přesunuto na adresu Hýblova 63.

Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši návštěvu v nových prostorách a v obvyklých provozních hodinách od 9 do 12 h. .

Nadace KB Jistota podpořila hospic ALFA-OMEGA

tisková zpráva ze dne: 29.6.2018

Bolest ze ztráty nelze potlačovat

tisková zpráva ze dne: 26.6.2018

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Indické dívce Marii se splnil sen

Projekt Adopce na dálku® Diecézní charity Hradec Králové dává chudým dětem z indické Karnataky šanci na lepší budoucnost. Naši dárci už pomohli získat vzdělání více než šesti tisícům chlapců a dívek. Dnes jsou z nich učitelky, ošetřovatelky, elektrotechnici nebo účetní. Mnohým se doslova splnil jejich životní sen. Patří k nim i mladá dívka Maria Anthony z oblasti Belgaum, jejíž příběh vám přinášíme…

Děti přinášejí seniorům radost

Děti z mateřské školky v Ústí n.O.-Kerharticích přišly 30. května potěšit seniory v DPS sv. Kryštofa a předat v písničkách a tancích něco ze svého mládí a energie.

7. června byli senioři z DPS pozváni do místní základní školy na muzikál Johanka z Arku, který nacvičili žáci dramatického kroužku ZŠ Ústí n.O.-Kerhartice. Bylo to krásné představení. Děkujeme dětem i paním učitelkám, že tak myslíte na naše babičky a dědečky, kterým děláte velkou radost.

EU1

EU2