Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Pardubický kraj podpořil služby pro rodiny s dětmi

tisková zpráva ze dne: 26.7.2018

Společnost TESCO předala šek

18. července 2018 proběhlo slavnostní předání šeku na 30.000 Kč.

Nadace KB Jistota podpořila hospic ALFA-OMEGA

tisková zpráva ze dne: 29.6.2018

Bolest ze ztráty nelze potlačovat

tisková zpráva ze dne: 26.6.2018

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Indické dívce Marii se splnil sen

Projekt Adopce na dálku® Diecézní charity Hradec Králové dává chudým dětem z indické Karnataky šanci na lepší budoucnost. Naši dárci už pomohli získat vzdělání více než šesti tisícům chlapců a dívek. Dnes jsou z nich učitelky, ošetřovatelky, elektrotechnici nebo účetní. Mnohým se doslova splnil jejich životní sen. Patří k nim i mladá dívka Maria Anthony z oblasti Belgaum, jejíž příběh vám přinášíme…

Děti přinášejí seniorům radost

Děti z mateřské školky v Ústí n.O.-Kerharticích přišly 30. května potěšit seniory v DPS sv. Kryštofa a předat v písničkách a tancích něco ze svého mládí a energie.

7. června byli senioři z DPS pozváni do místní základní školy na muzikál Johanka z Arku, který nacvičili žáci dramatického kroužku ZŠ Ústí n.O.-Kerhartice. Bylo to krásné představení. Děkujeme dětem i paním učitelkám, že tak myslíte na naše babičky a dědečky, kterým děláte velkou radost.

Rodina je záchranná síť

Tisková zpráva k 15. květnu - Mezinárodnímu dni rodiny

Burza filantropie

Oblastní charita se uchází o účast s projektem Bezpečný domov pro seniory.

EU1

EU2