Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Nová fasáda v Ústí n.Orl.

tisková zpráva ze dne: 18.10.2017

Dílny v Králíkách slavnostně otevřeny

tisková zpráva ze dne: 4.10.2017

Na Králicku občané přispěli ke vzniku nové sociální služby

tisková zpráva Pardubického kraje ze dne 4.10.2017

Společně za úsměv opět pro Charitu

tisková zpráva ze dne: 2.10.2017

Ohlédnutí za příměstskými tábory

Příměstské tábory na Ostrově

I letos Centrum pod střechou pořádalo příměstské tábory. Tentokrát ale byly pořádány v areálu Ostrov v Letohradě. Na areál jsme si rychle zvykli a zabydleli se tam.

První týden příměstských táborů nesl název Tábor naruby. Nikdo si asi plně neuměl představit, co se na takovém táboře bude dít. Jakmile jsme to ale v pondělí dětem vysvětlili, mohla začít naše cesta rokem, kdy jsme každý den, slavili významný den v roce. V pondělí jsme začali Velikonocemi, kde na děti kromě seznamování čekaly různé soutěže v podobě hledání vajíček ve vyznačeném poli. V dalších dnech jsme pokračovali například Halloweenem nebo Vánocemi, kdy jsme navštívili i muzeum betlémů v Třebechovicích pod Orebem. Tábor jsme ukončili, jako každý správný rok, Silvestrem a výrobou vlastního „drinku“.

Další tábor se nesl v zálesáckém duchu. Jedli jsme z ešusů, byli jsme se podívat na lesní naučnou stezku v Dlouhoňovících a jako hřeb tábora byla návštěva sokolníka i s ukázkou různých dravců jako byl například výr, poštolka, orel. Děti se dozvěděly mnoho zajímavostí a některé dravce si mohly i pohladit, nebo držet na ruce.

Poslední týden na Ostrově jsme měli téma Máme rádi zvířata. V tomto týdnu děti hrály různé hry se zvířecí tématikou, navštívili jsme mini ZOO a park v Častolovicích a navázali spolupráci s Europe Direct z Pardubic. Europe Direct si pro děti připravil bohatý program zaměřený na přírodu (Natura 2000), který byl nejen vzdělávací, ale i sportovně a týmově založený. Na konci tohoto programu se vyhlásily výsledky jednotlivců, ale i týmu a holky z Europe Direct rozdaly dětem spoustu zajímavých cen.

Kromě bohatého programu jsme u příměstských táborů ocenili také dostupnost bazénu v areálu, kterého jsme hojně využívali. My si tyto týdny užili a doufáme, že děti stejně tak.

IMG_20170816_10522622047198_10208328478124616_853504248_oIMG_20170816_094749IMG_20170814_144629IMG_20170717_104009

Indická vzdělávací centra se stala mostem mezi školou a domovem

V červnu 2016 bylo společně se školním rokem v Indii opět zahájeno mimoškolní vzdělávání dětí z chudých rodin. Až do konce března 2017 se děti scházely v odpoledních a večerních hodinách ve 20  různých centrech v oblasti Bangalore. Pomoc při úkolech a doučování byla poskytnuta celkem 570 dětem školního věku. Projekt se realizuje díky dárcům Tříkrálové sbírky již od roku 2014.

Den charity s violoncelly

tisková zpráva ze dne: 18.9.2017

VDV u zrodu Ambulance paliativní medicíny

tisková zpráva ze dne: 6.9.2017

Oddlužení po novele insolvenčního zákona

O dr. 2006 mohou dlužníci řešit své dluhy formou oddlužení v insolvenčním řízení. Zákon upravující oddlužení se již několikrát změnil, naposledy novelou insolvenčního zákona k 1.7.2017.

Tříkrálová sbírka 2017

Náš výtěžek
2 495 071 Kč

Rozpečetěno pokladniček