Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Indické dívce Marii se splnil sen

Projekt Adopce na dálku® Diecézní charity Hradec Králové dává chudým dětem z indické Karnataky šanci na lepší budoucnost. Naši dárci už pomohli získat vzdělání více než šesti tisícům chlapců a dívek. Dnes jsou z nich učitelky, ošetřovatelky, elektrotechnici nebo účetní. Mnohým se doslova splnil jejich životní sen. Patří k nim i mladá dívka Maria Anthony z oblasti Belgaum, jejíž příběh vám přinášíme…

Děti přinášejí seniorům radost

Děti z mateřské školky v Ústí n.O.-Kerharticích přišly 30. května potěšit seniory v DPS sv. Kryštofa a předat v písničkách a tancích něco ze svého mládí a energie.

7. června byli senioři z DPS pozváni do místní základní školy na muzikál Johanka z Arku, který nacvičili žáci dramatického kroužku ZŠ Ústí n.O.-Kerhartice. Bylo to krásné představení. Děkujeme dětem i paním učitelkám, že tak myslíte na naše babičky a dědečky, kterým děláte velkou radost.

Rodina je záchranná síť

Tisková zpráva k 15. květnu - Mezinárodnímu dni rodiny

Burza filantropie

Oblastní charita se uchází o účast s projektem Bezpečný domov pro seniory.

Dlouhodobé ošetřovné

informace z Občanské poradny Ústí n.Orl.

Setkání rodin hospicových pacientů

19. a 26. dubna se sešel hospicový tým s lidmi, kteří doprovodili své blízké.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Lidé mohou 15. dubna v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie

Věřící z Čech, Moravy a Slezska mohou o 3. velikonoční neděli (15. 4.) přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze z této celonárodní kostelní sbírky využije Charita Česká republika na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem v Sýrii, zmítané ozbrojeným konfliktem, aby nemuseli ze své země zcela odejít.

EU1

EU2