Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Příspěvek na péči

Příspěvek na péči je upraven v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a ve vyhlášce č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení tohoto zákona.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Tříkrálová sbírka 2018 skončila

tisková zpráva ze dne: 26.1.2018

Tříkrálová sbírka 2018

tisková zpráva ze dne: 24.10.2017

Vánoční posezení s lidmi bez domova

Opět po roce zorganizovalo několik organizací v Lanškrouně vánoční setkání s lidmi bez přístřeší.

Nadace Charty 77 podpořila Sociálně terapeutické dílny

tisková zpráva ze dne: 19.12.2017

Chcete potěšit své blízké?

Věnujte originální dárcovský certifikát Adopce na dálku®. Uděláte radost nejen svým blízkým, ale i indickým dětem, které se chtějí vzdělávat. Stačí, když si včas objednáte certifikát v libovolné hodnotě od 100 Kč.

Přes 200 podporovaných žáků letos dokončilo základní školu

Projekt Adopce na dálku® hradecké diecézní Charity umožňuje chudým indickým dětem získat kvalitní vzdělání. Je to běh na dlouhou trať. Důležitým mezníkem je dokončení 10. ročníku základní školy. Dokončené základní vzdělání žákům dává slušné možnosti budoucího uplatnění. Díky projektu Adopce na dálku® dokončilo letos vzdělání celkem 239 žáků. Někteří z nich se přihlásili na dvouletý kurz, který je připraví na studium na vysoké škole. Jiní nyní navštěvují počítačové kurzy nebo si už našli práci.

Nadace ČEZ podpořila zdravotní služby

tisková zpráva ze dne: 23.11.2017

Nabízíme volné byty v Domě pokojného stáří

Oblastní charita nabízí k pronájmu volné byty v DPS sv. Kryštofa v UO-Kerharticích:

EU1

EU2