Legrand podpořil Charitu i postiženého chlapce

tisková zpráva ze dne: 2.2.2017

Společnost Legrand věnovala Oblastní charitě Ústí n.O. 61.676,- Kč. Z větší části bylo zakoupeno speciální přístrojové vybavení pro domácí hospicovou péči – injekční pumpa, stojany na infuze, ampulárium, odsávačka hlenů, tlakoměr a dále navigace a sada handsfree do automobilu zdravotního personálu. Hospicovou péči provozuje Oblastní charita na Orlickoústecku sedm let a vedle profesionální zdravotní péče o umírající pacienty zahrnuje i sociální poradenství nebo psychologickou či duchovní posilu pečujících rodin. Každoročně doprovodí hospicový tým ke konci života kolem stovky pacientů v regionu.

Druhou část své podpory směřoval Legrand konkrétnímu člověku. Oblastní charita zprostředkovala pomoc 10letému chlapci po těžké mozkové obrně, o něhož pečují prarodiče. Zdravotní pojišťovna hradí Míšovi pouze lázně se základními procedurami. Chlapec ale již dvakrát podstoupil intenzivnější specializovanou pohybovou terapii, po které se jeho zdravotní stav vždy významně zlepšil. To přineslo jeho rodině velké naděje. Klim-Therapy je však finančně náročná, a rodina nemůže chlapci tuto péči zaplatit tak často, jak by potřeboval. Díky podpoře lidí z Legrandu může letos v lázních tuto proceduru znovu podstoupit, a těšit se z dalších zdravotních pokroků, které Míšovi přinesou nové pohledy do světa.

Oblastní charita vyjadřuje upřímné poděkování společnosti Legrand a všem jejím zaměstnancům, kteří se na podpoře podíleli.

Iva Marková, t: 734 769 713

Tříkrálová sbírka 2017

Náš výtěžek
2 495 071 Kč