Nové auto pro hospic

tisková zpráva ze dne: 9.3.2018

S laskavým přispěním řady dárců byl loni na podzim zakoupen automobil Škoda Yeti pro službu domácí hospicové péče. Nové auto je velkou pomocí pro sestry, které mají 24hodinovou službu, vyjíždějí za pacienty i v noci, a obzvlášť v zimě se potýkají s častými dopravními potížemi.

Domácí hospic Alfa-Omega poskytuje služby cca stovce pacientů v okrese za rok a doprovází i pozůstalou rodinu. V posledním období prošla tato služba významným vývojem. Díky své kvalitě byla zařazena do Pilotního projektu VZP. Protože však hospicový tým zahrnuje i lékaře, sociálního pracovníka nebo psychologa, jejichž práce není pojišťovnami hrazena, je nadále hospicová péče dlouhodobě ztrátová, a nemožná bez podpory sponzorů. V uplynulém roce se také podařilo oslovit některé obce, města a firmy.

Oblastní charita Ústí n.O. vyjadřuje upřímné poděkování subjektům a jednotlivcům, kteří přispěli k zakoupení automobilu: Autoneum CZ, s.r.o. Hnátnice, Dietfurt, s.r.o. Letohrad, Advantech B+B, s.r.o. Ústí nad Orlicí, Lux, s.r.o. Jablonné nad Orlicí, Obec Ostrov, Obec Žichlínek, Obec Těchonín, Obec Oucmanice, Obec Jehnědí, Obec Jamné n.Orl., Nadace Agrofert a další individuální dárci.

Vážíme si důvěry a velkorysosti všech dárců, kteří vedle své denní práce a starostí ještě dokážou myslet na lidi kolem sebe.

Iva Marková, t: 734 769 713

EU1