Projekt z Burzy filantropie 2016 realizován

tisková zpráva ze dne: 1.8.2017

V září 2016 představila Oblastní charita Ústí n.O. na Burze filantropie svůj projekt Teplo pod kontrolou a získala na něj podporu ve výši 51.500 Kč.

Projekt na částečnou rekonstrukci budovy Oblastní charity čp. 69 v Ústí nad Orlicí podpořil Pardubický kraj, Město Ústí nad Orlicí, obchodní sdružení Konzum-Jsme tu doma a firmy ECOS Choceň, Iveco Bus Vysoké Mýto a Medesa Polička. V současné době byla dokončena realizace projektu, která proběhla ve fázích: zateplení půdního prostoru, oprava střechy a komínů, bezpečné zajištění cesty a výlez pro kominíka. Práce provedla firma Střešní izolace Sloupnice.

Budova čp. 69 tvoří zázemí pěti charitním službám (ošetřovatelská služba, hospicová péče, občanská poradna, půjčovna kompenzačních pomůcek, sociální sprcha). Protože poptávka po těchto službách stále roste, je velmi důležité zajistit bezpečné zázemí jak pro pracovníky, kteří každý den vyrážejí za více než tisíci pacienty ročně do terénu, tak pro tisícovku našich klientů, kterým jsou služby poskytovány přímo v budově. A právě k tomu přispěla Burza filantropie.

Oblastní charita vyjadřuje poděkování všem donátorům a sdružení KONEP, které Burzu filantropie tradičně organizuje.

pardubicky_krajLogo mest UO weblogo Jsme tu domaIvecoBus_BlueECOS-1logo MEDESA

Iva Marková, t: 734 769 713