Vánoce v DPS sv. Kryštofa

21.prosince se V DPS sv. Kryštofa v Ústí n.O.-Kerharticích sešlo 24 jeho obyvatel ke svátečnímu obědu, který pro ně připravili pracovníci DPS

Na vyzdobených stolech nechybělo cukroví, perníky ani tradiční bílá klobása s bramborovým salátem, kterou i letos připravil klientům Měťanský pivovar v Ústí n.O.-Hylvátech. O pohlazení na duši se hudbou a zpěvem postaral pan Bien.

Vedoucí DPS, Veronika Šimková se svými spolupracovníky přivítali svátečně nastrojené hosty. Pak připomněla události roku 2016, kterých bylo opravdu hodně – udělaly se rozsáhlé úpravy okolí domu, pečovatelský tým dostal ke své práci nové auto, podařilo se bezchybně zorganizovat Den charity v DPS, a zemřela také jedna z nejmilejších klientek, a zároveň první klientka v terénní pečovatelské službě. To vše nesli lidé z DPS na svých bedrech – kromě každodenní poctivé práce, za kterou také Veronika pochválila celý pečovatelský tým. Každý totiž do své práce dává sám sebe a svůj osobitý dar – někdo trpělivost a klid, jiný ochotu a nadšení, další třeba manuální zručnost… A všichni dávají do své práce také velký kus svého srdce – o tom se můžou přesvědčit nejen lidé v Domě pokojného stáří, ale i dalších  47 klientů terénní pečovatelské služby, kterou tento tým poskytuje v Ústí n.O. a okolních obcích.

Děkujeme za krásné chvíle...

DSCN6383DSCN6397DSCN6380DSCN6390DSCN6400

Iva Marková, www.uo.charita.cz, tel. 734 769 713

Tříkrálová sbírka 2017