Proč si nedopřát?

Rozbitý spotřebič, touha po chytrém mobilu či neobvyklé dovolené, nezištná finanční pomoc dospělým dětem, návštěva předváděcí akce s výletem, obědem a dárkem „zdarma“ a v neposlední řadě nákupy velkého množství vánočních dárků – to všechno může být spouštěčem bezesných nocí a strachu z budoucnosti.

DOPŘEJTE SI JEN TO, NA CO MÁTE.

Začíná to nevinně. Na nákupy a uspokojení svých tužeb si půjčím jednou, potom podruhé, a ještě potřetí. Pak se něco stane (přijdu o práci, dlouhodobě onemocním, opustí mě manželka, přítel, …). Nezaplatím jednu splátku, druhou, třetí. Začnou se na mě hrnout upomínky, výzvy k zaplacení, později platební rozkazy a exekuční příkazy. Přestanu poštu přebírat, přestanu ji otvírat, „strčím hlavu do písku“. Ze všech stran slyším jen DLUHY, DLUHY, DLUHY. Svým blízkým nic neřeknu, bojím se a stydím. Všichni po mně chtějí peníze, které nemám. Záhy nevím kudy kam.

SVOJI SITUACI ŘEŠTE.

Vaše situace nemusí být tak bezvýchodná, jak na první pohled vypadá.

Naše poradna poskytuje bezplatné poradenství. Nejčastěji řešíme dluhovou problematiku.

Pomůžeme Vám zmapovat Vaše dluhy, komunikovat s věřiteli, pomůžeme Vám sepsat žádost o splátkový kalendář. V oblasti exekucí Vám poradíme, jak komunikovat s věřiteli, pomůžeme s podáním návrhu na platební rozkaz, odporu proti platebnímu rozkazu, podnětu na zastavení exekuce apod. Vysvětlíme Vám doručené dopisy od věřitelů, exekutorů či soudů, kterým nerozumíte, poradíme, jak dál postupovat a co Vás ještě čeká. Poskytneme Vám informace o oddlužení, dlužníkům pomůžeme sepsat návrh na oddlužení, věřitelům pomůžeme s podáním přihlášek do insolvenčního řízení.

Kromě dluhového poradenství se zabýváme i pracovním právem, poradenstvím v oblasti bydlení, sociálních dávek, rozvodů, úpravy styku s dětmi, výživného, sousedských vztahů, majetkových vztahů, spotřebitelského práva a další.

Kontaktovat nás můžete osobně, telefonicky nebo e-mailem.

Podrobnější informace zjistíte telefonicky na čísle 734 281 415 a 465 520 520, nebo na www.uo.charita.cz , Občanská poradna.

/OP