Mimoškolní aktivity pro děti i dospělé z Letohradu a okolních obcí zajišťují zaměstnanci Oblastní charity, externí pracovníci a dobrovolníci. Nabízíme např. výtvarný kroužek pro děti, fotografický kroužek, jógu, modelářský kroužek atd.

Další činností v rámci volnočasových aktivit jsou prázdninové příměstské tábory. Čtyři týdny plné dobrodružství, her, zábavy i poučení pro děti se každý rok staly oblíbenou akcí pro děti. Příměstské tábory vítají i rodiče, protože vědí, že nám mohou bez obav svěřit své děti, které tak mají zajištěno hlídání a smysluplnou činnost v období prázdnin.

Projekt je podpořen Městem Letohrad.

Kontakt:

Taušlova 714, Letohrad 561 51

Petra Jarošová

E-mail: podstrechou@uo.hk.caritas.cz

Ohlédnutí za příměstskými tábory

Příměstské tábory na Ostrově

I letos Centrum pod střechou pořádalo příměstské tábory. Tentokrát ale byly pořádány v areálu Ostrov v Letohradě. Na areál jsme si rychle zvykli a zabydleli se tam.

První týden příměstských táborů nesl název Tábor naruby. Nikdo si asi plně neuměl představit, co se na takovém táboře bude dít. Jakmile jsme to ale v pondělí dětem vysvětlili, mohla začít naše cesta rokem, kdy jsme každý den, slavili významný den v roce. V pondělí jsme začali Velikonocemi, kde na děti kromě seznamování čekaly různé soutěže v podobě hledání vajíček ve vyznačeném poli. V dalších dnech jsme pokračovali například Halloweenem nebo Vánocemi, kdy jsme navštívili i muzeum betlémů v Třebechovicích pod Orebem. Tábor jsme ukončili, jako každý správný rok, Silvestrem a výrobou vlastního „drinku“.

Další tábor se nesl v zálesáckém duchu. Jedli jsme z ešusů, byli jsme se podívat na lesní naučnou stezku v Dlouhoňovících a jako hřeb tábora byla návštěva sokolníka i s ukázkou různých dravců jako byl například výr, poštolka, orel. Děti se dozvěděly mnoho zajímavostí a některé dravce si mohly i pohladit, nebo držet na ruce.

Poslední týden na Ostrově jsme měli téma Máme rádi zvířata. V tomto týdnu děti hrály různé hry se zvířecí tématikou, navštívili jsme mini ZOO a park v Častolovicích a navázali spolupráci s Europe Direct z Pardubic. Europe Direct si pro děti připravil bohatý program zaměřený na přírodu (Natura 2000), který byl nejen vzdělávací, ale i sportovně a týmově založený. Na konci tohoto programu se vyhlásily výsledky jednotlivců, ale i týmu a holky z Europe Direct rozdaly dětem spoustu zajímavých cen.

Kromě bohatého programu jsme u příměstských táborů ocenili také dostupnost bazénu v areálu, kterého jsme hojně využívali. My si tyto týdny užili a doufáme, že děti stejně tak.

IMG_20170816_10522622047198_10208328478124616_853504248_oIMG_20170816_094749IMG_20170814_144629IMG_20170717_104009

Výstava fotokroužku v Letohradě

Do konce září můžete v prostorách Zámecké restaurace v Letohradě navštívit výstavu fotografií.