Do otevřených dveří v Lanškrouně přišly desítky návštěvníků
20. března 2023 Aktuálně z naší Charity

Do otevřených dveří v Lanškrouně přišly desítky návštěvníků

Dveře Centra sociálních služeb v Lanškrouně se otevřely ve čtvrtek 16. března 2023 u příležitosti 10. výročí jeho fungování, a zároveň jako připomínka Světového dne sociální práce.

Pracovnice Centra měly celé odpoledne připravené pro laickou i odbornou veřejnost. Na své si ale přišly i děti, které se mohly zapojit do výtvarné soutěže: Jak si představujete Charitu?

Ředitelka Oblastní charity Marie Malá úvodem připomněla vznik zařízení a všech služeb, které se tam aktuálně nacházejí: Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi, Sociální rehabilitace, Nízkoprahového zařízení pro osoby bez přístřeší, Půjčovny kompenzačních pomůcek a Občanské poradny. Tváře četných hostů se rozjasnily při vystoupení dětí ze ZŠ A. Jiráska.

Vedoucí všech místních služeb provázely zájemce v komentovaných prohlídkách zpřístupněnými prostory, popisovaly konkrétní skutečnosti a odpovídaly na dotazy. Mnozí návštěvníci vyjadřovali svůj zájem: „Jsme rádi, že jsme sem přišli. Dokážeme si teď mnohem lépe představit fungování služeb, a co všechno je uvnitř budovy.“

Celý den se nesl ve znamení zájmu, pozitivních emocí a dobré nálady. Jedna ze spolupracujících odbornic ji komentovala: „Děkuji za nášup pozitivní energie i za vaši práci.“ A kdo to snad ve čtvrtek nestihl, může se o činnosti Centra dozvědět kdykoli jindy na níže uvedených kontaktech.

A co popřát Centru sociálních služeb a jejich pracovnicím do budoucna? Udělal to za nás ten den už jeden vzkaz na tabuli pro návštěvníky: „Líbí se mi, jak vzkvétáte. Jen tak dál!“

fotografie najdete ve fotogalerii: [Den otevřených dveří 16. března 2023 v Lanškrouně

A trocha statistiky na závěr: V roce 2022 využilo Nízkoprahové zařízení pro osoby bez přístřeší 24 osob k 581 návštěvám, Sociálně aktivizační služby pracovaly po celý rok s 39 rodinami a pracovnice s nimi uskutečnily 2.087 setkání, Sociální rehabilitace pracovala s 24 rodinami a klienty, s nimiž řešila potřebná témata na 813 setkáních.

Veronika Kuklová DiS.

vedoucí Sociální rehabilitace