Sbírka pro indické děti skončila
8. března 2022 z naší Charity

Sbírka pro indické děti skončila

V letošním ročníku sbírky se v kostelech letohradské farnosti a díky individuálním dárcům vybralo 71.575,- Kč na podporu vzdělání dětí z nejchudších částí Indie.

Peníze ze sbírky budou použity na zaplacení dalšího roku studia 10 dětem, které letohradská farnost ve spolupráci s Oblastní charitou podporuje (2 studenti ukončili v minulém roce studium a začali pracovat).

V dubnu bude v arkádách letohradského zámku možnost zhlédnout putovní výstavu s novými příběhy šťastných studentů, kterým pomohli dárci z Královéhradecké diecéze.

„Kořenem všeho zla je nedostatek poznání.“ - Buddha

V procesu vzdělávání si dítě osvojuje řadu znalostí, dovedností i postojů. Ty se pak stávají součástí jeho identity a proto je vzdělávání velmi důležitým faktorem rozvoje. Proces vzdělání dává dítěti možnost dozvědět se mnoho o sobě a o světě v němž žije, pomáhá se ve světě orientovat, komunikovat, někam patřit i se osamostatnit. Je také zdrojem sebedůvěry, schopnosti plánovat a prosadit se. V neposlední řadě ovlivňuje příjmy a životní úroveň jedince a později i jeho dětí.

Vzdělání má přínos jak pro jednotlivce, tak pro společnost, v níž žije. Z širšího pohledu jsou vzdělaní občané předpokladem rozvoje své země. Jejich vzdělání je jednou z podmínek ekonomické a sociální prosperity státu, přispívá rovněž k lepšímu zdravotní stavu populace a je důležité pro odstraňování nerovností i vytváření a šíření nových znalostí.

Více informací k projektu v Letohradě najdete na: www.uo.charita.cz a ke koordinaci projektu Adopce na dálku: www.hk.caritas.cz, FB: adopce.dchhk.cz

Markéta Drmotová Ph.D.

PR, koordinátor Tříkrálové sbírky