Informace z Občanské poradny Ústí nad Orlicí

• Novela insolvenčního zákona
  • Zvyšuje se příspěvek na péči
  • Ruší se karenční doba

Divadelní představení

Divadlo Koňmo hrálo pro koledníky.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Jak postupovat při vymáhání výživného

Rozvedli jste se? Rozešli jste se s partnerem/partnerkou a máte spolu nezletilé děti? Byly Vám děti svěřeny do péče, ale druhý z rodičů neplatí výživné?

Předvánoční setkání lidí bez přístřeší

Dne 20.12.2018 se v Centru sociálních služeb konalo setkání lidí bez přístřeší.

Předvánoční čas v DPS

V Domě pokojného stáří sv. Kryštofa to žije...

Šance pro rodiny s dětmi

Má vaše dítě problémy ve škole? Nevíte, jakým způsobem s dětmi trávit volný čas, jak jim nastavovat hranice? Potřebujete pomoci s plánováním každodenního chodu rodiny?

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Pavel Helan s přáteli potěšili

Koncert ke Dni charity 14. září 2018 se vydařil.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

EU1

EU2