Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

přednáška o Botswaně

srdečně zveme na přednášků manželů Náhlíkových 10.10.2018 v 15 h. v DPS sv. Kryštofa Ústí n.O.-Kerhartice

Místo: DPS sv. Kryštofa Ústí n.Orl.
Termín: 10. 10. 2018, 15:00 — 10. 10. 2018, 17:00

Podzimní sbírka šatstva 2018

Podzimní sbírka šatstva v průjezdu fary v Letohradě, 5.října od 14 do 17 h., 6. října od 9 do 11 h.

Termín: 5. 10. 2018, 14:00 — 6. 10. 2018, 11:00

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Nebuďme na konec života sami

Přednáška s besedou na téma domácí hospicové péče, 21.9. v 19 h. evangelický kostel Letohrad

Termín: 21. 9. 2018, 19:00 — 21. 9. 2018, 21:00

Pavel Helan s přáteli potěšili

Koncert ke Dni charity 14. září 2018 se vydařil.

Pavel Helan Trio

Koncert Pavel Helan Trio 14.9.2018 v 19 h. v Kostele Nanebevzetí P.Marie Letohrad-Orlice

Termín: 14. 9. 2018, 19:00 — 14. 9. 2018, 21:00

Klub ALFA-OMEGA zahajuje

20. září se uskuteční první setkání lidí, kteří se vyrovnávají se ztrátou svého blízkého a chtějí se sdílet s těmi, kdo prošli stejnou zkušeností. Klub je otevřen pro každého. Bližší informace najdete zde:  Tiskové zprávy

hospic1.jpg

Nebuďme na konec života sami

Srdečně Vás zveme spolu s Českou křesťanskou akademií v Letohradě na přednášku s besedou. Renáta Prokopcová, vedoucí sestra Domácího hospice ALFA-OMEGA bude povídat o profesionální hospicové péči a možnostech pomoci ve chvílích, kdy se ztratí naděje.

21.9.2018 v 19 h.  Evangelický kostel v Letohradě

Centrum pod střechou v září zavřeno

Z důvodu prodloužení rekonstrukce budovy bude Centrum pod střechou v Letohradě v září stále ještě uzavřeno. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vás v říjnu.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

EU1

EU2