Nadace ČEZ podpořila zdravotní služby

tisková zpráva ze dne: 23.11.2017

Nadace ČEZ podpořila částkou 100.000 Kč vybavení Ambulance paliativní medicíny na Orlickoústecku a zázemí zdravotních služeb Oblastní charity. Zakoupením pracovních a kancelářských stolů s kontejnery, židlí a skříňek na zdravotnický materiál se zlepšil komfort prostor, které slouží jak zdravotním sestrám, tak pacientům a jejich rodinám. Každá ze 13 sester má nyní své pracovní místo, jsou zde prostory vhodné k týmovým poradám i k setkání rodin pacientů hospicové péče.

Hospicová péče doprovodí ročně cca 100-120 pacientů a v rámci hospicového týmu, který zahrnuje lékaře, zdravotní sestry, sociálního pracovníka a psychologa, podporuje i pozůstalé rodiny. Charitní ošetřovatelská služba v Ústí n.O. má v ošetřování ročně kolem 1.500 pacientů.

Příspěvek Nadace ČEZ byl umožněn počáteční podporou  uživatelů mobilní aplikace EPP od Skupiny ČEZ – Pomáhej pohybem, kteří vlastním pohybem určili právě tento projekt k finanční podpoře.

pracovni stoly + kontejnery + skrin otevrenaskrin na leky a zdravotnicky material

logo ČEZ

Iva Marková, tel. 734 769 713