Nadace Charty 77 podpořila Sociálně terapeutické dílny

tisková zpráva ze dne: 19.12.2017

Prostřednictvím konta Bariéry zakoupila Oblastní charita dva dílenské stoly, jídelní stůl a osm židlí v hodnotě 43.782 Kč. Do dřevařské dílny v Sociálně terapeutických dílnách Miriam Králíky byly díky tomu zakázkově vyrobeny dva dílenské stoly, které nahradily dosavadní provizorní řešení pracovní plochy. Nyní se mohou klienti bezstarostně o stůl opřít, aniž by narušovali práci ostatních klientů. Také nový jídelní stůl splňuje prioritní nárok na stabilitu a spolu s osmi barevnými plastovými židlemi vhodně a účelně slouží klientům i personálu v prostorách jídelny.

Klienti i jejich rodiče jsou se službou STD spokojeni: „Syn dnes ani nemohl dospat, jak se těšil. Od šesti od rána chodil po bytě, chystal se, holil se. Jsem ráda, že sem chodí, doma se jen nudí, ani televize ho nezajímá, jen sedí. Tady už vyrobil tolik výrobků a získal mnoho kamarádů…“ říká jedna z maminek a sám klient uvádí: „Začal jsem chodit kvůli kamarádovi, který tady je. Líbí se mi tady práce se dřevem nebo když zpíváme s kytarou, u toho je vždycky dobrá nálada.“

Oblastní charita vyjadřuje poděkování Nadaci Charty 77, konto Bariéry za poskytnutou podporu.

Konto_Bariery_lg

Iva Marková, t: 734 769 713