Nadace J&T podpořila Domácí hospic Alfa-Omega

tisková zpráva ze dne: 1.2.2019

Nadace J&T poskytla v loňském roce částku 100.000 Kč na podporu služby Domácí hospic Alfa-Omega.

Domácí hospic Alfa-Omega nabízí profesionální zdravotní službu nevyléčitelně nemocným pacientům v okrese Ústí nad Orlicí, kteří si přejí zemřít doma. Zároveň podává pomocnou ruku pečující rodině. Hospicový tým tvoří paliativní lékař, lékaři, zdravotní sestry, sociální pracovník, psycholog a duchovní. Protože některé činnosti odborného týmu v roce 2018 nebyly hrazeny zdravotními pojišťovnami, byla podpora Nadace J&T určena na mzdy lékařů po dobu 3 měsíců.

Hospicový tým vyprovodí ke konci života každoročně více než stovku pacientů v okrese Ústí nad Orlicí.

Od rodin našich pacientů:

Milé sestřičky, přijměte poděkování za vaši péči o mého tatínka. Táta zemřel v pohodlí domova a já jsem se s ním za ty týdny a měsíce sblížil víc než za celý život. Pouze díky vám mohl poslední dny prožít doma a jsem přesvědčen, že kvůli tomu s námi byl o několik týdnů, možná i měsíců déle. V ústavu nebo nemocnici by to s jeho povahou mělo mnohem kratší trvání. Nebýt vás, tak nemůžu vzpomínat na to, jak rychle schovával popelník, když jste zazvonily. Rád na to vzpomínám, než mi dojde, že se to už nikdy nebude opakovat. Některé dny to byla vážně dřina, ale i tak bych se klidně staral další měsíce. Ale je to život a vše jednou skončí. Takhle se to snažím brát a vím, že mě to mnoho naučilo. Zároveň jsem vděčný za to, že lidem dáváte takovou možnost, jakou jsme měli my – být se svými nejbližšími až do poslední chvíle. Mockrát děkuji všem sestřičkám a lékařům za péči, kterou jste tátovi věnovali. Rád bych zvlášť poděkoval sestřičce, která u nás byla poslední den a se vším pomohla, když táta skonal. Obdivoval jsem její profesionální přístup. Vaše práce a lidskost jsou neocenitelné. Přinášíte oživení v době umírání – a to není práce pro každého… Děkujeme! (J.B.)

Protože řadu nákladů v rámci hospicové péče financuje OCH z vlastních zdrojů, má podpora Nadace J&T velký význam a Oblastní charita vyjadřuje Nadaci J&T upřímné poděkování.

J&T_Nadace_logo_Coral_RGB                        Logo_Hospic_A-O_kruh_rgb

Markéta Drmotová, t. 734 769 713