Předvánoční setkání lidí bez přístřeší

Dne 20.12.2018 se v Centru sociálních služeb konalo setkání lidí bez přístřeší.

Vánoce jsou svátky rodiny. Všichni se snažíme sejít se svými nejbližšími, udělat jim radost svou laskavostí a malými dárečky. Zdobíme své domovy, abychom se v nich cítili spokojeni a v bezpečí.

Dne 20.12.2018 se v Centru sociálních služeb konalo setkání lidí bez přístřeší, lidí, kteří v minulosti zažívali stejnou vánoční pohodu jako my ostatní, ale kteří dnes mohou pouze pod rouškou tmy nakukovat do našich obývacích pokojů, možná s trochou nostalgie.

Setkání proběhlo v uvolněné atmosféře, návštěvníci si pochutnali na výborném guláši, krásně ozdobeném cukroví, kávě nebo čaji. Děti jim zarecitovaly vánoční básničky. K předvánoční pohodě přispěl svými písničkami i p. Jiří Hurych s přáteli, někdy s nimi zpíval celý sál. Na konci promluvil náčelník Městské policie p. Popelář o nových možnostech přespání. Pevně doufáme, že se odpoledne všem líbilo a vzpomínky nás budou hřát u rozzářených stromečků, ale i v chladných zákoutích.

Za bezchybný průběh akce moc děkujeme kolegyním z Oblastní charity – Centra sociálních služeb, DDM Damián a OK klubu, Rodinnému centru Dětský svět, z.s. a Rodinnému integračnímu centru, z.s., p. Jiřímu Hurychovi a jeho přátelům a Městské policii Lanškroun.

V těchto dnech na lidi bez přístřeší myslí i v ostatních Charitách. V celé České republice je v provozu síť 27 azylových domů pro muže a ženy bez domova.

DSCN0161DSCN0169DSCN0203

Markéta Drmotová, tel. 734 769 713