Šance pro rodiny s dětmi

Má vaše dítě problémy ve škole? Nevíte, jakým způsobem s dětmi trávit volný čas, jak jim nastavovat hranice? Potřebujete pomoci s plánováním každodenního chodu rodiny?

Nevycházíte s penězi a potřebujete pomoci se sestavením a vedením rodinného rozpočtu či podporu při řešení dluhové problematiky? Bojíte se chodit na úřady, nerozumíte úředníkům a potřebujete, aby vás někdo doprovodil? Jsou vaše děti umístěny v náhradní péči a vy chcete vytvořit podmínky pro jejich návrat domů?

Pokud jste alespoň na jednu z těchto otázek odpověděli ANO, jsme tu od toho, abychom vám s řešením vaší situace pomohli!

Naše služba vám nabízí pomoc v situacích, kdy sami nevíte, jak dál. Může se jednat např. o potíže s bydlením, zaměstnáním, finanční situací, výchovou a vzděláváním dětí a dalších oblastí, které mají vliv na rodinu.

Oblastní charita Ústí nad Orlicí poskytuje Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Za rodinami docházíme přímo do domácností, kde rodinám poskytujeme podporu při obnově jejich základních funkcí.

Službu poskytujeme bezplatně po celém okrese Ústí nad Orlicí.

Společně s rodinou se domluvíme, na čem je potřeba pracovat. Schůzky probíhají podle domluvy, přibližně jednou za týden.

Služba je určena pro:

• rodiny s dětmi
  • rodiče, jejichž děti jsou umístěny v náhradní péči a chtějí vytvořit podmínky pro návrat dětí
  • těhotné ženy, které jsou ohroženy sociálním vyloučením

Pokud máte zájem o spolupráci s námi, nebojte se nás kontaktovat. Můžeme se domluvit na nezávazném setkání, na kterém se dozvíte veškeré informace o naší práci.

Pokud víte o někom, kdo by naši pomoc a podporu potřeboval, řekněte mu o nás.

Paní Zuzana nám po navázání spolupráce sdělila: „Je úžasné, že taková služba existuje. Kdyby mně o ní někdo už dříve řekl, určitě bych neváhala se na vás obrátit.“

Telefon:                      734 281 416

E-mail:                        css@uo.hk.caritas.cz

Kontaktní osoba:      Veronika Kuklová, DiS.

Šance pro rodinu