Sociální šatník

Tato služba funguje v Pobytovém středisku žadatelů o udělení mezinárodní ochrany od roku 2001. Toto středisko zajišťuje cizincům ubytování, zdravotní péči, hygienické prostředky a dostávají finanční příspěvek na stravu. Naše služba zde uživatelům umožňuje za symbolické ceny zakoupit ošacení, příp. obuv, ložní prádlo či nádobí. Věci, které nabízíme, získáváme z měsíčních sbírek v Letohradě a Lanškrouně a a ze dvou sezónních sbírek v Letohradě. Po vytřídění šatstva s ním odjíždějí pracovnice Oblastní charity do Kostelce. Za vydělané peníze se pak ve spolupráci se sociální pracovnicí Pobytového střediska klientům kupují aktuálně potřebné věci.

Přijímáme pouze použitelné a čisté věci:
  • sezónní oblečení a obuv
  • kojenecké oblečení a látkové pleny
  • ložní prádlo
  • dětské kočárky
  • nádobí

MĚSÍČNÍ SBÍRKY:

Letohrad, Na Kopečku 356
každou 1.středu v měsíci od 13.00 do 16.00 hod. (v lednu a únoru neprobíhají)
kontaktní tel.: 465 621 281

Lanškroun, Havlíčkova 1129*
každý 1. čtvrtek v měsíci od 9.30 do 15.30 hod.
kontaktní tel.: 733 611 556
*Pravidelné měsíční sbírky šatstva v Centru sociálních služeb v Lanškrouně se z technických důvodů do odvolání ruší.

Věci ze sbírek po vytřídění slouží lidem bez přístřeší v našich zařízeních v Lanškrouně a Ústí nad Orlicí a dále sociálně potřebným rodinám v regionu Orlickoústecka.

Kontakt:
Oblastní charita Ústí nad Orlicí