Péče o zaměstnance v Oblastní charitě

„Musíme vědět, že jsme stvořeni k větším věcem než k tomu, abychom byli pouhým číslem na světě, že tu nejsme pro diplomy a tituly, pro tu či onu práci. Byli jsme stvořeni, abychom milovali a byli milováni.“

Matka Tereza

Děkujeme, že jste si vybrali práci pro Oblastní charitu UO. Víme, že práce ve službách charity je práce náročná a vážíme si každého člověka, který se rozhodl jít životem touto cestou s cílem pomáhat lidem tam, kde je potřeba a zároveň přispět ke zlepšení života lidí a následně světa okolo nás.

PÉČE O ZAMĚSTNANCE A VZDĚLÁVÁNÍ:

Naším cílem je pečovat o svoje zaměstnance a umožnit jim sladění profesního a rodinného života, aby při náročné a důležité práci v Charitě měli čas věnovat se své rodině, dětem a svým blízkým.

Naším zaměstnancům na hlavní pracovní poměr nabízíme:

1. podporu zaměstnanců ze strany vedení
  2. pružnou pracovní dobu - u profesí, kde to pracovní náplň a provozní podmínky umožňují
  3. možnost zkráceného úvazku
  4. dovolenou navíc
  5. stravenkový paušál
  6. možnost profesního vzdělávání
  7. výhodné ceny pro zaměstnance (půjčovné - stan, půjčovna kompenzačních pomůcek; nižší ceny za kopírování, laminování, kroužkovou vazbu)

Všem pracovníkům (i pro pracovníky mimo hlavní pracovní poměr) nabízíme možnost vzdělávání a odborného růstu, supervize, zázemí stabilní organizace, účast na smysluplné charitní činnosti.

Jednou z priorit naší organizace je profesionalita a odborná úroveň našich zaměstnanců. Proto klademe důraz na odborný rozvoj zaměstnanců. Kromě povinného vzdělávání pro zaměstnance v sociálních a zdravotních službách (v souladu se zákoníkem práce a zákonem č. 108/ 2006 Sb., 96/2004Sb. a 201/2017 Sb.) umožňujeme vzdělávaní všem zaměstnancům nad rámec povinnosti.

S cílem zkvalitnit poskytované služby a výměny zkušeností naši zaměstnanci absolvují odborné stáže u jiných poskytovatelů sociálních a zdravotních služeb.

V souladu s naší strategií péče o zaměstnance a prevence syndromu vyhoření se zaměstnanci pravidelně účastní supervizí s externím supervizorem. Kromě podpory je cílem intervize poskytnout zaměstnancům otevřený prostor pro řešení zejména pracovních témat mezi kolegy formou výměny zkušeností. V supervizi nacházejí zaměstnanci bezpečný prostor pro řešení osobně-profesních témat za pomoci nezávislého kvalifikovaného odborníka.