Adopce na dálku 2020
18. března 2020 z naší Charity

Adopce na dálku 2020

Ve farnosti Letohrad se vybralo úžasných 106.079,-. Děkujeme.

Projekt Adopce na dálku vznikl v roce 2000 v diecézi Belgaum (stát Karnataka, Indie) a v roce 2005 byl rozšířen do diecéze Bangalore. V diecézi Belgaum je projekt nazván BALA JEEVAN JYOTHI, což znamená „dát naději a světlo dětem“, v diecézi Bangalore se jmenuje ASHA - „naděje“.

Děti jsou i přes velkou chudobu ve škole spokojené a veselé a váží si pomoci svých „sponzorujících rodičů“. Každoročně pro ně vyrábějí vánoční přáníčka. O vánocích jsou pro děti pořádány oslavy, kde dostávají malé dárky, a během prázdnin se účastní táborů, kde hrají společenské hry, při kterých mají možnost naučit se komunikaci a spolupráci s kamarády. Většina dětí se v době prázdninového tábora učí správné hygieně, pravidelnému cvičení nebo domácím pracím. Také zde procházejí řádnou lékařskou prohlídkou.

„Daruješ-li člověku rybu, nasytíš ho na den. Naučíš-li ho lovit, dáš mu potravu na celý život“ – čínské přísloví.

V letošním 20. jubilejním ročníku sbírky se v kostelech letohradské farnosti a díky individuálním dárcům vybralo 106.079,- Kč na podporu vzdělání dětí z nejchudších částí Indie. Ze sbírky je 78.000,- Kč použito na zaplacení dalšího roku studia dvanácti dětem, které letohradská farnost ve spolupráci s Oblastní charitou podporuje. Zbývajících 28.079,- Kč bude určeno jako jednorázový příspěvek pro děti z projektu, které jsou momentálně bez dárce.

Více o projektu: https://adopce.hk.caritas.cz/

Markéta Drmotová, 734 769 713