S návštěvou pečovatelky přišla i naděje Zobrazit fotogalerii
1. března 2024 Aktuálně z naší Charity

S návštěvou pečovatelky přišla i naděje

Oblastní charita Ústí nad Orlicí provozuje dvě pečovatelské služby – v Letohradě a Ústí nad Orlicí. Pečovatelky vyjíždí za svými klienty do terénu. Kromě Letohradu také do Šedivce, Nekoře, Lukavice, Písečné, Petrovic, Dolní a Horní Čermné, Verměřovic a Mistrovic, kromě Ústí nad Orlicí, České Třebové a Chocně také do některých jejich spádových obcí.

Pečovatelky pomáhají lidem, kteří potřebují pomoc v některé oblasti sebeobsluhy, např. s hygienou, s podáním a ohřátím jídla, při oblékání nebo podporují při pohybu po bytě. Kromě odborných úkonů péče přinášejí do domovů svých klientů úsměvy, pozornost, vlídná slova.

Podle potřeb konkrétního člověka navštěvují klienty v domácnostech až třikrát denně, a to včetně sobot a nedělí. Návštěvy pečovatelek znamenají ulehčení pro rodinu, která o svého blízkého pečuje. Dokumentuje to řada rodin téměř stovky klientů ročně. „Z celého srdce vám děkuji za laskavou a obětavou péči, poskytovanou mé manželce v době její nemoci. Velmi si vážím vaší pomoci, protože bez ní bych péči o manželku nezvládl. Velmi oceňuji skromnost, lidskost, ohleduplnost a zejména pracovitost všech pečovatelek, které manželce pomohly prožít zbytek života důstojně, v kruhu své rodiny. I ona tuto péči dobře vnímala a spokojenost projevovala úsměvem. S každou vaší návštěvou přišla do domu lepší nálada a naděje,“ napsal poděkování do služby manžel klientky.

Charitní pečovatelská služba Letohrad, tel.  734 769 712, e-mail: chps.let@uo.hk.caritas.cz

Charitní pečovatelská služba Ústí nad Orlicí, tel. 731 402 341, e-mail: chps.uo@uo.hk.caritas.cz

Bc. Iva Marková

tisk a propagace