Tříkrálová sbírka skončila. Spočítáno je i na Orlickoústecku.
7. února 2022 z naší Charity

Tříkrálová sbírka skončila. Spočítáno je i na Orlickoústecku.

Tradiční dobročinná akce se opět setkala s příznivou odezvou. Po roční pauze se tříkráloví koledníci rozeběhli po obcích, zazpívali a přinesli lidem radostnou zvěst. Do ulic orlickoústeckého okresu vyrazili na stovky dobrovolníků, kteří vybrali do 538 pokladniček 3.020.021,-Kč. Do online kasičky pak lidé přispěli částkou 57.333,-Kč a převedeno bezhotovostní platbou bylo 37.350,-Kč. Převážná část výtěžku je určena na činnost Oblastní charity Ústí nad Orlicí.

V obcích a městech našeho regionu navštívili koledníci tisíce domácností s přáním štěstí, zdraví a „pokoje tomuto domu.“ Nápisy na starobylých chaloupkách i moderních vilách symbolizují cosi důležitého, co spojuje všechny příbytky. Tři králové přinesli lidem drobné dárečky, informace o činnosti Oblastní charity a nabídli také možnost přispět potřebným.

Oblastní charita vyjadřuje upřímné poděkování všem asistentům a koledníkům, kteří ve svém volném čase šíří radost, starostkám a starostům, kteří sbírku zaštiťují a pomáhají organizovat. Děkujeme všem, kteří nám umožnili umístit statické pokladničky v jejich obchodech a institucích.

I když jako lidé jsme různí, ve snaze pomoci druhým jsme si podobní. A právě Tříkrálová sbírka je příkladem toho, že dokážeme dobře spolupracovat na společném díle. Charita, obecní úřady, farnosti, občanské spolky, stovky dobrovolníků a tisíce lidí přijímají TS jako smysluplnou akci, do které se řada lidí už 21 let obětavě zapojuje.

65 % výnosu TS použije Oblastní charita na činnost svých služeb, např. domácí hospicové péče, charitní pečovatelské služby.

• Podrobné výsledky a použití TS najdete na našem webu zde.

Kostelecké Horky 271661089_1653433831677840_6311192927559876842_n Letohrad Kameničná u Žamberka